• Forever Giving: voor een goed doel

  Het is maandagochtend. Ik had me voorgenomen om een sterk artikel te schrijven over ons ultieme (sporters)supplement. Het wil echter niet zo lukken. Wat op zich vreemd is want er is genoeg te vinden over dit product. Ik kan echter niet beslissen waar ik de focus op wil leggen met het artikel.

  Op de achtergrond staat de tv aan. Plots komt er een spotje voorbij. De voice-over vertelt mij dat het om ‘Fedoucha’ gaat. Ik twijfel over de spelling van haar naam, maar niet over de noodzaak van de oproep. Ik ga er voor het gemak van uit dat iedereen dit soort spotjes wel kent. Ik schat dit Afrikaanse meisje een jaar of 4. Zwaar vermagerd. Zweertjes op haar gezicht en lichaam. Armoede. Honger. Verdriet. Ongewild word ik geconfronteerd met de vraag of ik wel genoeg goede doelen steun…

  Forever Giving

  Forever Giving

  Het bedrijf waarvan ik en mijn team zelfstandig distributeur ben, Forever Living Products, is gelukkig een maatschappelijk betrokken bedrijf. Daar ben ik trots op. In de nog steeds groeiende welzijnsmarkt wordt genoeg geld verdiend. Wie genoeg heeft om te delen, moet dat ook doen. Daar kan ik volledig achter staan. Forever Living Products is zéér nauw betrokken bij Forever Giving. Veel distributeurs doneren bijvoorbeeld (vrijwillig) een deel van hun bonus automatisch aan Forever Giving, en Forever Living Products is zelf ook actief.

  In 2009 is de stichting Forever Giving opgericht. Deze stichting richt zich specifiek op het maken van een verschil in de  wereld door het beschikbaar stellen van fondsen, voorzieningen en onderwijs om te vechten tegen de armoede, honger en het gebrek aan medische diensten voor kinderen. Kinderen als Fedoucha dus.

  Daarnaast is de stichting ook actief in gebieden waar zich een natuurramp heeft voltrokken, bijvoorbeeld onlangs toen Hurriane Sandy door New York raasde en op de Filipijnen, of langer geleden toen Haïti getroffen werd.

  Ook een kaartje voor het goede doel?

  Wil je nog op een andere manier een goed steunen? Dat kan. Bijvoorbeeld als je een kaartje verstuurd. Als je een kaartje verstuurd? Ja. Handig toch!

  Je gaat naar Goededoelenkaartje.nl en geeft jouw favoriete goede doel aan. Je hebt daar overigens de keuze uit 15 goede doelen. Voor elk kaartje dat je verstuurd via die website, gaat € 0,50 naar je goede doel. Inclusief porto kost een kaartje daar maar € 1,79. Duurdere kaartjes hebben ze natuurlijk ook. De kwaliteit van de kaartjes is uitstekend, zoals je ook gewend bent van de winkel.

  Om nog even terug te komen op Fedoucha. Aan het einde van het spotje zien we hoe zij glimlachend naar de camera kijkt met die grote donkere pupillen. Maar onze hulp, onze financiële steun is altijd nodig. Elk klein beetje helpt.